Sporočilo medijem o premiku TM2020

SiNAPSA | 1. 3. 2020

Spoštovani,

zaradi hitrega širjenja koronavirusa SARS-CoV-2 je Ministrstvo za zdravje omejilo organizacijo prireditev v zaprtih prostorih. Na žalost to pomeni, da letošnjega Tedna možganov v predvidenem terminu (16. - 20. marec) ne bomo izvedli, saj bi to predstavljalo preveliko zdravstveno tveganje za obiskovalce, predavatelje in organizatorje. Po svojih najboljših močeh se bomo potrudili, da bomo predviden program v okviru zmožnosti izvedli v kasnejšem terminu. O novem terminu vas bomo pravočasno obvestili.

Najlepša hvala za razumevanje,
organizacijska skupina Tedna možganov

SiNAPSA Neuroscience Conference '19 odprta predavanja za javnost

SiNAPSA | 20. 9. 2019

SiNAPSA, Slovensko društvo za nevroznanost, Medicinska fakulteta UL in UKC Ljubljana vas vabijo na 8. Sinapsino nevroznanstveno konferenco SNC’19.

Program SNC’19 ponuja vrsto zanimivih nastopov in dva dogodka, ki sta odprta za javnost: predavanje in pogovor s prof. dr. Davidom L. Katzem o Zdravem življenjskem slogu v petek 20. septembra ob 17:30 ter predavanje prof. dr. Richarda S. J. Frackowiaka o tem, kaj nam sodobne slikovne metode povedo o delovanju možganov. Predavanje dr. Frackowiaka bo v soboto 21. septembra ob 16h in bo posvečeno spominu na prof. dr. Andreja O. Župančiča.

Se vidimo na Medicinski fakulteti UL, Korytkova 2!

Maja Bresjanac
za programski in organizacijski odbor SNC’19

Častno pokroviteljstvo nad slovestnostmi ob Tednu možganov in Dnevu možganov

SiNAPSA | 12. 3. 2019

Ob tednu možganov, najzapletenejšega in morda najbolj skrivnostnega dela človeškega telesa, je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor danes, 12.03.2019, v Zlatem salonu Predsedniške palače sprejel predstavnike Slovenskega društva za nevroznanost SiNAPSA. Ob tej priložnosti je SiNAPSI izročil listino o prevzemu častnega pokroviteljstva nad slovesnostmi ob mednarodnem tednu možganov in obeležitvi slovenskega dneva možganov.


naprej ...