Nevroznanstveni seminar: Molekularno slikanje in uporaba umetne inteligence pri analizi slik

Javier Arbizu, Robert Jeraj | 11. 4. 2023

Na prihajajočem Nevroznanstvenem seminarju, na temo molekularnega slikanja in uporabe umetne inteligence pri analizi slik, se bosta zvrstili dve predavanji. Naša gosta bosta Prof. dr. Javier Arbizu (Univerzi v Navarri, Pamplona, Španija) in Prof. dr. Robert Jeraj (Univerzi v Wisconsinu, Univerza v Ljubljani).

Kdaj: Četrtek, 20. april 2023, ob 18.30  Kje: Srednja predavalnica Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani, Korytkova ulica 2, Ljubljana

Samomorilno vedenje: preučevanje ozadja

Katarina Kouter, Vita Poštuvan, Borut Škodlar | 15. 1. 2019

Seminar bo potekal v obliki pogovora in razprave med tremi strokovnjaki: biokemičarko Katarino Kouter, psihologinjo Vito Poštuvan in psihiatrom ter psihoterapevtom Borutom Škodlarjem. Odstirali bomo preplet različnih dejavnikov, ki zmanjšujejo ali povečujejo tveganje za samomorilno vedenje - genetskih, epigenetskih, okoljskih, socioekonomskih. Kako lahko izsledki raziskav pripomorejo k učinkoviti obravnavi samomorilno ogroženih oseb in oblikovanju preventivnih ukrepov? Kakšni so trenutni pristopi za pomoč samomorilno ogroženim?

Kdaj: Torek, 15. januar, ob 18:00 Kje: Predavalnica 18, Filozofska fakulteta, Aškerčeva cesta 2, Ljubljana

Ali nevroni preraščajo pravo?

Miha Hafner, Toma Strle | 8. 11. 2018

Seminar bo potekal v obliki pogovora in razprave s poslušalci. Prvi govorec je as. dr. Miha Hafner, ki predava na Pravni fakulteti v Ljubljani. Ukvarja se s povezovanjem nevroznanosti, psihiatrije in psihologije s kazenskim pravom in kriminologijo. Drugi govorec je doc. dr. Toma Strle, filozof in kognitivni znanstvenik, ki predava na študijskem programu Kognitivna znanost. Ukvarja se z odločanjem, zavestjo, nevropravom in nevroetiko.


naprej ...