Teden možganov 2009

SiNAPSA, 16. 3. 2009

Mednarodni Teden možganov v Sloveniji bo letos izpeljan že šestič. SiNAPSA vabi vse, ki jih možgani zanimajo in bi se z njimi radi spoznali skozi dejavnosti in dogodke, ki jih organiziramo, da se nam pridružijo na predavanjih, na ogledih filmov, ki se nanašajo na delovanje možganov v zdravju in bolezni in na mnogih spremljevalnih dogodkih v Ljubljani in po vsej Sloveniji.

Vabimo vas tudi, da v vrtcih, po šolah in na drugih ustanovah organizirate aktivnosti, kjer bo osrednja tema povezana z možgani: od ustvarjalnih delavnic do predavanj na teme povezane z možgani. Pri tem vam lahko pomagajo informacije na naših spletnih straneh, ki se bodo v prihodnjih tednih obnavljale in širile (Možganska delavnica, Možgani kot na dlani). Če pa želite, da vam pomagamo še bolj neposredno, lahko povabite na obisk nevroznanstvenika, ki bo po predhodnem dogovoru pri vas izpeljal kratko predavanje in/ali prispeval k uspehu kakšne ustvarjalne delavnice.

Tema, ki bo obarvala več dogodkov v letošnjem Tednu možganov, je “Možgani in glasba”. Od tega, kako glasbo slišimo, kako jo ustvarjamo in kako se skozi podoživljanje glasbe izražamo npr. v plesu ali upodabljajočih umetnostih, kako glasba lahko celo pomaga v rehabilitaciji pri boleznih živčevja, ki prizadenejo telo in duha… načinov za obravnavo teme “Možgani in glasba” je veliko. Pridružite se nam z lastnimi zamislimi za dogodke in dejavnosti, skozi katere bomo v TM09 skupaj uporabljali in odkrivali možgane!


Tudi letos organizira SiNAPSA Teden možganov v sodelovanju s številnimi partnerji, med katerimi so Slovenski svet za možgane, Znanstveno raziskovalni center SAZU in Slovenska Kinoteka, Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani, Zveza evropskih nevroznanstvenih organizacij (FENS), Evropska podružnica Dana zveze za možgane (EDAB), vabimo pa k sodelovanju tudi nove sodelavce in donatorje, ki se jim za podporo k prihajajočim dogodkom že vnaprej iskreno zahvaljujemo!

Pišite nam na [email protected] in obiskujte naše spletne strani za obvestila in novice o programu dogodkov TM09!


© SiNAPSA 2003-2012