Teden Možganov 2011: Trening možganov

SiNAPSA, 14. 3. 2011

V letu 2011 SiNAPSA, Slovensko društvo za nevroznanost, že osmo leto organizira in koordinira aktivnosti ob mednarodnem tednu možganov. Kot prejšnja leta se bodo tudi tokrat v Ljubljani in širom Slovenije v tretjem tednu (14. do 20.) marca zvrstile številne aktivnosti. Z osrednjo temo “Trening možganov”, bomo to leto posebno pozornost posvetili spoznanjem o zmožnostih, omejitvah in izzivih urjenja možganov, njihovega ojačevanja ter rehabilitacije in spodbujanja okrevanja po poškodbah in boleznih.

Program Tedna možganov bo ohranil strukturo, ki smo jo oblikovali v preteklih letih. Osrednji del programa bo potekal v Ljubljani, kjer ga bomo večinoma pričeli s predvajanjem filmov in kratkimi spremljajočimi predavanji v Kinoteki na Miklošičevi 38. V zgodnjem popoldnevu bodo sledila predavanja, zvečer pa se bomo zopet srečali ob filmu in predavanju v Kinoteki. Izjemi v tem urniku bosta dve dopoldanski delavnici.

Skozi teden si bodo sledila ponedeljkova otvoritev in tematska predavanja, torkove poučne delavnice za otroke, “vroče teme v nevroznanosti leta 2010” v sredo, četrkove klinično obarvane vsebine, kratka predavanja in okrogla miza v petek ter sobotne dopoldanske delavnice za otroke in mlade po srcu.

Poleg tega bodo zanimivi spremljajoči dogodki v Ljubljani še ponedeljkov obisk in predavanja hrvaških nevroznanstvenikov v okviru podiplomskega pouka nevroznanosti na Medicinski fakulteti in Mala šola nevroznanosti, ki se bo od ponedeljka do petka odvijala na Kliničnem oddelku za bolezni živčevja Nevrološke klinike Kliničnega centra v Ljubljani.

Bogat in raznolik program s predavanji in delavnicami bo potekal tudi po drugih krajih Slovenije. Podrobnejše informacije o posameznih dogodkih najdete z izbiro ustrezne povezave v seznamu ob robu.


Tedna možganov nikakor ne bi mogli izvesti brez sodelovanja številnih organizacij in posameznikov, med njimi so Slovenski svet za možgane, Znanstveno raziskovalni center SAZU in Slovenska kinoteka, Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani, Klinični oddelek za bolezni živčevja UKC Ljubljana, Zavod Zarja, Zveza evropskih nevroznanstvenih organizacij (FENS), Evropska podružnica Dana zveze za možgane (EDAB). Če bi radi tudi sami prispevali k izvedbi programa bodisi vsebinsko ali s finančno podporo, vas vabimo, da nam pišete na naslov [email protected].


© SiNAPSA 2003-2012