Teden Možganov 2010: Ljubezen, sreča, strast v možganih

SiNAPSA, 29. 1. 2010

Pred nami je sedmo leto aktivnosti ob mednarodnem tednu možganov v organizaciji SiNAPSE, Slovenskega društva za nevroznanost. Tudi tokrat pripravljamo številne aktivnosti, ki bodo v tretjem tednu marca (15. - 21. 3.) potekale širom Slovenije, to leto pod osrednjo temo “Ljubezen, sreča, strast v možganih”.

Osrednji del programa bo potekal v Ljubljani. Vsak dan bomo v opoldanskih urah najprej gostovali v Kinoteki na Miklošičevi 38, kjer bomo tematske filme spremili s kratkimi komentarji nevroznanstvenikov in / ali drugih vabljenih gostov. V zgodnjem popoldnevu bodo sledila predavanja in delavnice, ki bodo potekala v atriju Znanstveno raziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti na Novem trgu 2, zvečer pa se bomo ponovno srečali v Kinoteki ob novem filmu.

Med programom naj posebej izpostavimo ponedeljkovo svečano otvoritev in tematska predavanja, torkove delavnice za otroke, sredinih “10 vročih tem v nevroznanosti”, četrtkov klinično obarvan program, petkovo okroglo mizo in sobotne delavnice za otroke in mladino.

Izven Ljubljane bodo potekala posamična predavanja in delavnice širom Slovenije.

Podroben program dogodkov je dostopen preko povezav v kazalu. Pretočite pa si ga lahko tudi v obliki plakata ali zgubanke.


Tudi letos organizira SiNAPSA Teden možganov v sodelovanju s številnimi partnerji, med katerimi so Slovenski svet za možgane, Znanstveno raziskovalni center SAZU in Slovenska kinoteka, Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani, Zveza evropskih nevroznanstvenih organizacij (FENS), Evropska podružnica Dana zveze za možgane (EDAB) ter številne druge organizacije in posamezniki. Če bi radi tudi sami prispevali k izvedbi programa bodisi vsebinsko ali s finančno podporo, vas vabimo, da nam pišete na naslov [email protected].


© SiNAPSA 2003-2012