Vabilo k oddaji prispevkov za konferenco o komuniciranju znanosti, 13.-14. 10. 2022 - ROK do 30. 4. 2022

SiNAPSA | 22. 3. 2022

Spoštovane sodelavke, spoštovani sodelavci,

globalne krize, tehnološke in komunikacijske spremembe ter politična polarizacija so le nekateri od dejavnikov, ki so v zadnjih letih temeljito zamajali zaupanje v znanost. Pri dolgotrajni in naporni nalogi ponovne vzpostavitve le-tega in pri aktivnejši vlogi univerze v družbi zaseda eno osrednjih mest tudi uspešno komuniciranje znanosti.

Zato poleg številnih že vzpostavljenih aktivnosti na tem področju (pogovori (Spre)govori znanost, študentske predstavitve na M_odru in druge) letos oktobra organiziramo tudi mednarodno konferenco, ki bo skušala nasloviti nekatere od teh dilem.

V kolikor se s katero od navedenih tem v priponki tudi raziskovalno ukvarjate, vas vljudno vabim k oddaji prispevkov, sicer pa vabljeni k spremljanju konference, na kateri bodo z vabljenimi predavanji med drugim sodelovali štirje vrhunski raziskovalci in raziskovalke s tega področja. V vsakem primeru pa si želim, da bi vsi zaposleni na univerzi po najboljših močeh prispevali h krepitvi vloge univerze v družbi ter s tem k večjemu zaupanju v znanost.

Lepo vas pozdravljam,

prof. dr. Gregor Majdič
Rektor Univerze v Ljubljani


pripeto:


© SiNAPSA 2003-2012