Razpis za prosto delovno mesto podoktorskega sodelavca

Boris Rogelj | 1. 8. 2014

Inštitut “Jožef Stefan”, Odsek za biotehnologijo, Jamova 39, Ljubljana

Iščemo kandidata/kandidatko za delovno mesto: Asistent/asistentka z doktoratom

Opis tematike: V skupini raziskujemo molekularne osnove nevrodegenerativnih bolezni, predvsem amiotrofične lateralne skleroze (ALS) in frontotemporalne demence (FTD). Nastanek in razvoj teh bolezni je še vedno slabo pojasnjen in učinkovitih zdravil ne poznamo. Značilnost večine nevrodegeneracij so netopni proteinski vključki, ki se kopičijo v živčnih celicah. Agregacije proteina TDP-43 so značilne pri 95 % bolnikov z ALS in 60 % bolnikov s FTD, zato boleznim pogosto pravimo tudi proteinopatije TDP-43. TDP-43 je vpleten v metabolizem RNA in njegovo pomanjkanje vodi v spremembe na nivoju transkriptoma in proteoma.

Od kandidata/kandidatke pričakujemo:
- doktorat iz biokemije, molekularne biologije, nevrobiologije, biomedicine ali podobnega področja visoko motiviranost in doslednost, natančnost, odgovornost, sposobnost timskega dela, samostojnost in hkrati sposobnost dela po navodilih
- veselje do raziskovalnega dela
- aktivno znanje angleškega jezika
- prednost bodo imeli kandidati/kandidatke z znanji oziroma izkušnjami s področij molekulskega kloniranja, biokemije, celične biologije, proteomike in transkriptomike.

Nudimo:
- dinamično raziskovalno delo v interdisciplinarni skupini, z možnostjo osebnostnega in strokovnega razvoja ter sledenja novim tehnologijam
- z izbranim kandidatom/kandidatko bomo sklenili pogodbo za določen čas za obdobje dveh let s pričetkom 1. 9. 2014.
- ob pridobivanju novih projektov se pogodba lahko tudi podaljša.

Prijave s kratkim življenjepisom, osebnimi pričakovanji in dokazili o izpolnjevanju pogojev pričakujemo do vključno ponedeljka, 15. 8. 2014, na elektronski naslov boris.rogelj@ijs.si.

Izbrani kandidati bodo z elektronsko pošto vabljeni na razgovor.


pripeto:


© SiNAPSA 2003-2012