Predavanja prof. Marka Solmsa v Ljubljani

Polona Matjan Štuhec | 7. 2. 2023

Spoštovani,

od 26. do 28. maja prihaja v Slovenijo prof. Mark Solms, nevroznanstvenik in psihoanalitik svetovnega slovesa. Želimo si, da bi vsi strokovnjaki, ki jih zanima delovanje možganov, izvedeli za ta predavanja in imeli možnost, da se jih udeležijo.

Mark Solms je južno afriški nevropsiholog in psihoanalitik, ki je najbolj znan zaradi odkritja mehanizmov sanjanja v frontalnem korteksu in uporabe psihoanalitičnih metod v sodobni nevroznanosti. Je predstojnik Oddelka za nevroznanost na Univerzi v Cape Townu ter Oddelka za psihologijo in nevrologijo v bolnišnici Groote Schuur. Prvi je uporabil termin nevropsihoanaliza. Solms povezuje psihoanalizo (subjektivne misli, občutke, čustva in spomine) z modernim znanjem o anatomskih strukturah in možganskih funkcijah.

Objavlja v nevroznanstvenih in psihoanalitičnih revijah, kot so Cortex, Neuropsychologia, Trends in Cognitive Sciences, Behavioral and Brain Sciences, Scientific American.

Njegove najbolj znane knjige so: The Neuropsychology of Dreams (1997), The Brain and the Inner World (2002 z Oliverjem Turnbullom) je knjižna uspešnica in lani, 2022 je izdal knjigo The hard problem of consciousness z naslovom The Hidden Spring.

Vse informacije o dogodku v Ljubljani najdete v priponki.

Toplo vabljeni,

Dr. Polona Matjan Štuhec in IKPP Ljubljana


pripeto:


© SiNAPSA 2003-2012