Vabilo k sodelovanju v validacijski raziskavi Testa asociativnega spomina

Nika Pogorelc | 28. 6. 2022

Lepo pozdravljeni!

Vabim vas k sodelovanju v raziskavi z naslovom Validacija Testa asociativnega spomina, ki jo v okviru magistrskega dela izvajam študentka psihologije Nika Pogorelc. Raziskava poteka pod mentorstvom red. prof. dr. Anje Podlesek (Oddelek za psihologijo, Univerza v Ljubljani) in je del obsežnejše mednarodne študije, v kateri sodeluje 32 držav. Namen raziskave je preveriti veljavnost Testa asociativnega spomina v slovenskem okolju.

Če se odločite za udeležbo v raziskavi, bo vaša naloga rešiti Test asociativnega spomina, ki meri sposobnost zapomnjenja parov vidnih dražljajev, in nekaj drugih nalog vidnega spomina ter pozornosti. Celoten čas reševanja je približno 1h in 15 min, sodelovati pa je možno preko spleta s klikom na povezavo: https://www.psytoolkit.org/c/3.4.0/survey?s=7G8He.

Raziskava že nekaj časa poteka, kljub temu pa je slovenski vzorec po spolu precej neuravnotežen, kar pomeni, da nam primanjkuje približno 40 moških udeležencev. K udeležbi tako lepo vabim predvsem moške, stare med 18 in 29 (30) let. Zelo pa bom vesela, če vabilo posredujete tudi drugim, ki bi jih sodelovanje lahko zanimalo.

Prijazno se vam zahvaljujem za morebitno sodelovanje in ves trud, ki bi ga utegnili vložiti.

Nika Pogorelc


© SiNAPSA 2003-2012