Predstavitev knjige "O odločanju in osebni avtonomiji"

Slovensko društvo za kognitivno znanost | 26. 4. 2022

Spoštovani,

ko gremo na volitve, se moramo odločiti, koga bomo volili. Pa se pri tem tudi vprašamo, na kakšen način sprejemamo svoje odločitve, ali sledimo ob tem svojemu doživljanju in razumevanju, kaj nas pri tem zares vodi in katerim vplivom smo podvrženi? Je človek pri svojih izbirah vedno avtonomen in mar velikokrat na slepo ne verjame, da je nadvse svoboden, ne da bi se dovolj dobro zavedal, kaj vse v njegovem vsakdanjem življenju narekuje njegove izbire?

Teorija odločanja je eno najbolj vročih področij raziskav v sodobnih znanostih. V nedavno izdani knjigi O odločanju in osebni avtonomiji (Založba Aristej) sta se je lotila tudi filozofa in kognitivna znanstvenika dr. Toma Strle in dr. Olga Markič in se pri tem osredotočila predvsem na razmerje med odločanjem in osebno avtonomijo: v kakšni meri smo pri svojih odločitvah omejeni, kdaj in kako svojo svobodo izbire tudi ohranjamo in koliko prostora zanjo nam sodobna znanost sploh pri tem dopušča in dovoljuje.

O tej problematiki se bosta avtorja na predstavitvi knjige v Atriju ZRC SAZU v sredo, 4. maja 2022, ob 18. uri pogovarjala z dr. Urbanom Kordešem in dr. Andrejem Uletom, pogovor pa bo usmerjala Nastja Tomat.

Vljudno vabljeni!
Založba Aristej in Knjigarna Azil


pripeto:


© SiNAPSA 2003-2012