Vabilo na Kognitivni sprehod: Razkriti nevroni (Razstava Bodies Revealed)

Zala Kurinčič | 8. 8. 2012

Društvo študentov kognitivne znanosti vas vabi na prvi Kognitivni sprehod, med katerim se vam bodo razkrile skrivnosti vaših nevronov, na poti pa se boste srečali tudi z ostalimi deli človeškega telesa, ki jih boste spoznali v popolnoma novih dimenzijah.

V nedeljo, 2.9. ob 19h se bomo tako srečali na razstavi Bodies Revealed na Gospodarskem razstavišču in se skupaj podali na sprehod po človeškemu telesu, na katerem bomo posebno pozornost posvetili središču naše kognicije – možganom.

Sprehod bomo pričeli v avli razstave s predavanjem prof. dr. Zvezdana Pirtoška, dr. med., specialista nevrologije, predstojnika Kliničnega oddelka za bolezni živčevja, ki nas bo popeljal v zanimivi svet možganov, in nadaljevali z ogledom razstave. V galeriji živčevja nas bo čez razstavljene primerke vodil Dejan Georgiev, dr. med., ki nam bo delovanje možganov prikazal še ob pravih človeških primerkih. Po vodenju pa ste vabljeni, da se po preostalem delu razstave sprehodite sami, za morebitna vprašanja pa vam bomo vseskozi na voljo študentje kognitivne znanosti.

Na sprehod ste vabljeni vsi znanstveni navdušenci. Študentje, strokovnjaki in vsi radovedneži, ki bi radi svoje možgane in telo spoznali v malce drugačni luči.

Za udeležence dogodka bo ogled razstave možen po posebni ceni 10€. Za udeležbo je obvezna prijava na e-mail naslov [email protected], v kateri nam navedite svoje ime in imena ostalih udeležencev, v kolikor prijavljate več oseb. V povratnem e-mailu boste nato prejeli informacije o načinu plačila in prevzemu vstopnic. Prosimo, da se prijavite najkasneje do 25.8., saj je število udeležencev omejeno.

Več o razstavi Bodies Revealed si lahko ogledate na: http://www.bodies.si/

Veselimo se vašega obiska in vas nestrpno pričakujemo!

p.s. Klik na FB gumb “pridem” ne velja kot prijava. Tudi, če svojo udeležbo potrjujete na tej strani, nam dodatno pošljite še e-mail na naslov [email protected].


© SiNAPSA 2003-2012