Razpis za delovno mesto raziskovalca/-ke z doktoratom

[email protected] | 8. 7. 2019

Pozdravljeni,

Na Odseku za biotehnologijo, Instituta “Jožef Stefan”, iščemo kandidata/kandidatko za delovno mesto asistent/asistentka z doktoratom.

Opis tematike:
Delo bo potekalo v skupini Borisa Roglja. V skupini raziskujemo molekularne osnove nevrodegenerativnih bolezni, predvsem amiotrofične lateralne skleroze (ALS), frontotemporalne demence (FTD) in Alzheimerjeve bolezni (AD). Raziskave, usmerjene v odkrivanje vzroka agregacije proteinov TDP-43 ter FUS in s tem povezanih molekularnih procesov, so bistvene za razumevanje bolezenskega procesa in razvoj inovativnih načinov zdravljenja. Sodobne raziskave nakazujejo, da na pojav ter razvoj ALS in FTD vplivajo spremembe tako nivoja izražanja TDP-43/FUS kot lokalizacije v celici in hitrosti njegove razgradnje.

Dodatne informacije lahko dobite na e-mail naslovu: [email protected].

Od kandidatke/kandidata pričakujemo:

  • doktorat iz biokemije, molekularne biologije, nevrobiologije, biomedicine ali podobnega področja.

  • znanje oziroma izkušnje s področij molekularne biologije, biokemije, celične biologije, proteomike in/ali transkriptomike.

  • visoko motiviranost in doslednost, natančnost, odgovornost, sposobnost timskega dela, samostojnost in hkrati sposobnost dela po navodilih.

  • aktivno znanje angleškega jezika.

Zaposlitev je s polnim delovnim časom predvidoma od 1. 8. 2019.

Kandidat naj pošlje svoj življenjepis z referencam do vključno srede, 17.07.2019 na elektronski naslov [email protected].

Lep pozdrav,
Prof. Dr. Boris Rogelj
Department of Biotechnology
Jozef Stefan Institute
Jamova 39
SI-1000 Ljubljana
Slovenia


© SiNAPSA 2003-2012