Hvala za nevrone #11: Enakopravnost?

Zala Kurinčič | 27. 3. 2013

V tokratni debati bomo poudarili pomembnost obravnave ljudi kot enakopravnih članov družbe. Pogovarjali se bomo o različnih možnostih, ki jih kot posameziniki dobimo ob rojstvu: ali z individualno obravnavo drugačnim dejansko pomagamo ali pa s tem spodbujamo stigmatiziranost in izključenost iz družbe. Kateri pristop je torej bolj plodovit: začeti s stališča, da imamo vsi ljudje enake možnosti ali pa je boljše, če se poslužimo individualnih pristopov.

Z nami bosta o svojem pristopu govorila

Mag. Aljoša Danieli, dr. med., spec. psihiater in zdravnik splošne medicine. Ukvarja se z nevropsihiatrijo. Njegovo klinično delo je usmerjeno v zdravljenje bolnikov z duševnimi motnjami, kot posledica nevroloških in internističnih bolezni.

In

Teja Bandel, univerzitetna diplomirana psihologinja. Zadnja tri leta je zaposlena v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu RS Soča, v Centru za poklicno rehabilitacijo, kjer izvajajo timsko načrtovane ocenjevalne programe poklicne in zaposlitvene rehabilitacije, ki so sestavni del programov celostne rehabilitacije.

Kje?
Kiberpipa, Kersnikova 6, Ljubljana
Kdaj?
Četrtek, 28. 3. ob 19h

K sodelovanju ste vabljeni vsi znanstveni navdušenci. Študentje in strokovnjaki, radovedneži in tisti, ki že imate izoblikovano svoje mnenje, predvsem pa tisti, ki radi govorite in aktivno sodelujete v debati.

Veselimo se vašega obiska in vas nestrpno pričakujemo!


pripeto:


© SiNAPSA 2003-2012